Plasti časa

Razstava

Dodaj v MyVisit Dodajam v My Visit

Dvorišče renesančnega Gradu Fužine, v katerem domuje MAO, bo dobilo novo podobo, ki ga bo spremljala vse do konca poletja. Gre za zmagovalno rešitev natečaja za arhitekturno intervencijo pod okriljem platforme Future Architecture, kot si jo je zamislil arhitekt Julio Gotor Valcárcel: dodajanje nove plasti časa, a brez pregrobih posegov v podobo grajskega poslopja.

Arhitekt si je intervencijo zamislil kot dodajanje nove plasti časa, a brez pregrobega poseganja v podobo grajske stavbe z bogato zgodovino, želi, da bi bila njegova intervencija v dialogu s prejšnjimi plastmi, ki so zaznamovale grad, hkrati pa omogočila kar najboljši izkoristek dvorišča. Zamislil si je senčila, še posebej uporabna v najbolj vročih mesecih leta, zaščitne zavese za hodnike ob dvorišču in nekaj premičnih elementov: ozelenitev in pohištvo.

Vstopnice

Brezplačna vstopnina