Pojdi na vsebino

Ta pravila o zaščiti zasebnosti veljajo za uporabnike klepetalnice Ljubo, ki je na voljo na platformi Facebook Messenger.

Telefon. Ljubljana v ozadju.

1. Splošno

Ta pravila o varovanju zasebnosti veljajo za vse, ki so v celoti v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja in uporabe klepetalnice Turizem Ljubljana z imenom »Ljubo«, vključno z njegovimi podstranmi, do katerih dostopate prek platforme Facebook Messenger.

Uporabnik je katera koli pravna ali fizična oseba, ki uporablja klepetalnico Turizem Ljubljana imenovano »Ljubo«. (V nadaljevanju: uporabnik).

Z uporabo chatbota se uporabnik strinja s temi pravili o varovanju zasebnosti.
Do klepetalnice lahko dostopate samo prek platforme Facebook Messenger, zato za uporabo te klepetalnice veljajo tudi določila in pogoji ter uporaba piškotkov Facebooka.

2. Zaščita osebnih podatkov

Turizem Ljubljana spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaše osebne podatke uporabljal izključno za navedene namene. Vaši osebni podatki bodo skrbno varovani v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba (EU) 2016/679, veljavni Zakon o varstvu osebnih podatkov, Pravilnik o varstvu zasebnosti in uporabe piškotkov ter interna pravila Turizem Ljubljana.

3. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, obdelanih v skladu s temi pravili, je Turizem Ljubljana, Krekov trg 10, 1000 Ljubljana.

4. Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov

Manca Colarič, oseba, pooblaščena za varstvo osebnih podatkov v Turizem Ljubljana, je na voljo na elektronskem naslovu manca.colaric@visitljubljana.si.

5. Obdelovalec osebnih podatkov

Pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov, zbranih v okviru uporabe chatbota, je podjetje Klepetalni robot d.o.o., Ulica Pavle Jeromnove 5A, 1000 Ljubljana. Upravljavec in obdelovalec osebnih podatkov sta medsebojna razmerja in obveznosti, vključno z varstvom osebnih podatkov, opredelila in uredila s pisno pogodbo.

6. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali tretjim državam

Turizem Ljubljana osebnih podatkov, zbranih na spletnem mestu, ne posreduje tretjim osebam ali tretjim državam.

Izjema so partnerji, ki zagotavljajo in omogočajo razvoj in delovanje storitve chatbot.

Informacije, ki jih zbira klepetalnica Turizem Ljubljana, so shranjene na strežnikih družbe ChatFuel 200 Labs Inc., 25 Taylor Street STE 619, San Francisco, CA, 94102-3916, ZDA, prenos podatkov v tretje države pa temelji na zasebnostnem ščitu, skupaj oblikovali ameriško ministrstvo za trgovino in Evropska komisija, ki služi kot podporni mehanizem za izpolnjevanje zahtev o varstvu podatkov za prenos osebnih podatkov iz Evropske unije v ZDA ali čezatlantska podjetja. Podatki se obdelujejo tudi z orodjem Google Sheets, ki ga zagotavlja Google LLC, Mountain View, Kalifornija, ZDA.

7. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Turizem Ljubljana zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi zakonodaje ali soglasja (dogovora) posameznikov.

Obdelava na podlagi zakonodaje

Turizem Ljubljana svoje naloge in dejavnosti opravlja na podlagi zakonodaje Republike Slovenije, zato v skladu s pravno podlago zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov, ki so potrebni za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, ki so mu naložene kot upravljavec osebnih podatkov. V skladu z določbami zakona, ki ureja varstvo podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov, Turizem Ljubljana vodi evidence obdelave, kjer je posebej določena pravna podlaga za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov.

Obdelava na podlagi privolitve (dogovora) posameznika

Na podlagi predhodne prostovoljne, izrecne, informirane in nedvoumne izjave volje ali soglasja (dogovora) posameznikov in njihovega hkratnega obveščanja, da lahko kadar koli prekličejo svojo privolitev, Turizem Ljubljana zbira in obdeluje osebne podatke, in sicer:

  • z namenom pošiljanja obvestil z informacijami o mestu Ljubljana in državi Sloveniji: ime, priimek, status naročnine na chatbot in ID Facebook Messengerja;
  • z namenom pošiljanja obvestil z informacijami o različnih obdarovanjih, ki jih gosti Turizem Ljubljana: ime, priimek, status naročnine na chatbot, domači naslov, e-pošta in ID Facebook Messengerja.
  • Za pošiljanje obvestil z informacijami o novostih in naročninah na novice na www.visitljubljana.si: ime, priimek, status naročnine na chatbot in ID Facebook Messengerja;

Osebne nastavitve posameznika lahko kadar koli spremenite tako, da v meniju klepetalnice izberete možnost "Nastavitve" in nato kliknete možnost "Vaši podatki". Posameznik lahko nato nadzoruje shranjene podatke tako, da izbriše dele ali vse ali pa se odjavi od klepetalnice.

8. Zbiranje osebnih podatkov

Da bi zagotovil varstvo osebnih podatkov, Turizem Ljubljana izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistične in tehnične postopke in ukrepe, bodisi samostojno, na podlagi zakonodaje, predpisov in notranjih pravil ali prek svojih pogodbenih partnerjev. Za namene slednjega Turizem Ljubljana zavezuje ponudnike ali operaterje k nujni in dosledni skladnosti s pravno podlago, Splošno uredbo o varstvu podatkov in internimi pravili Turizem Ljubljana.

9. Obdobje hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznikov, pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo do izpolnitve namena zbiranja in obdelave podatkov ali do preklica privolitve, ki jo je dal posameznik. Posamezniki lahko kadar koli spremenijo ali prekličejo svoje soglasje.

Osebni podatki, zbrani na podlagi predpisov, se hranijo v skladu z zakonodajo, ki ureja njihovo zbiranje. Po izteku zakonskega obdobja hrambe se podatki izbrišejo.

10. Pravice posameznika

V skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov imajo posamezniki pravico kadar koli preklicati soglasje in urediti svoje osebne podatke prek osebnih nastavitev chatbota.
Pritožbo v zvezi z obdelavo svojih osebnih podatkov lahko posamezniki vložijo tudi neposredno pri pristojnem nadzornem organu, torej pri Informacijskem pooblaščencu RS.

11. Postopek v primeru kršitve

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov Turizem Ljubljana nemudoma sprejme vse ustrezne ukrepe za zaščito pravic in interesov posameznika v skladu z veljavno zakonodajo in Splošno uredbo o varstvu podatkov.

12. Veljavnost

V primeru kakršnih koli dodatkov ali sprememb tega pravilnika o varstvu zasebnosti bodo uporabniki o tem ustrezno obveščeni.

Ta pravila o varstvu zasebnosti so objavljena na www.visitljubljana.com in veljajo od 14. oktobra 2019.