Go to content

Kulturni in kongresni center Cankarjev dom

Kongresni center Cankarjev dom se nahaja v samem središču mesta, v neposredni bližini vrste hotelov in privlačnega starega mestnega jedra. Ponaša se z 22 večnamenskimi dvoranami in funkcijskimi prostori ter plenarno zmogljivostjo do 2.000 delegatov in predstavlja največji namensko zgrajen kongresni center v Sloveniji s sedeži v slogu avditorija.

Cankarjev dom (CD) je uveljavljeno prizorišče na mednarodnem konferenčnem trgu. Ponuja dobro oblikovno zasnovo prostorov, ki je usklajena s sodobnimi funkcionalnimi in estetskimi merili, pa tudi izredne akustične lastnosti dvoran. Njegovi prostori se nenehno nadgrajujejo in prenavljajo: Prvo in drugo preddverje sta tako postala dovršena prostora za zborovanja, medtem ko prenovljeni Klub CD v zgornjem nadstropju ponuja čudovit razgled na mesto. Med zadnjimi posodobitvami velja omeniti tudi Veliko sprejemno dvorano, ki je eden najboljših prostorov za gala prireditve v Srednji Evropi. Najnovejši poseg je bila prenova največje dvorane - Gallusove dvorane, ki je vključeval tudi namestitev popolnoma novih stolov, kot tudi celotno prenovo drugega največje dvorane - Linhartove dvorane. Prizorišče s skupno površino 36.000 kvadratnih metrov, lahko sprejme do 5.000 obiskovalcev naenkrat in tako omogoča obsežen razstavni prostor.

V skladu z zelenimi usmeritvami je Cankarjev dom sprejel ukrepe varčevanja z energijo in uveljavil nove, okolju prijazne tehnologije ter materiale. V prispevek k povečanju biotske raznovrstnosti Ljubljane so na strehi stavbe namestili čebelje panje. Približno 150.000 kranjskih čebel oprašuje mestne rastline in zagotavlja med kot nov, edinstven produkt CD-ja.

CD je član:

  • ICCA (International Congress and Convention Association)
  • IAPCO (International Association of Professional Congress Organisers)

   

Contacts

Prešernova cesta 10 1000 Ljubljana

Phone: +386 (0)1 241 71 22

Email: [email protected]

Web site: Kulturni in kongresni center Cankarjev dom